خطر بروز سرطان با مصرف روغن های جامد و نیمه جامد

به گزارش پرسینا بلاگ، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور گفت: مصرف روغن های جامد و نیمه جامد باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ ها و انسداد عروق می گردد.

خطر بروز سرطان با مصرف روغن های جامد و نیمه جامد

به گزارش خبرنگاران، زهرا عبداللهی اضافه کرد: بر اساس نتایج آخرین یافته های علمی در دنیا، مصرف روغن های جامد و نیمه جامد بعلاوه به دلیل دارا بودن اسید چرب ترانس بالا خطر بروز سرطان سینه در خانم ها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش می دهد.

وی با بیان اینکه مصرف خانگی روغن های جامد به هیچ اسم توصیه نمی گردد و روغن جامد به دلیل بافت مورد احتیاج شیرینی ها، عمدتاً در قنادی ها کاربرد دارد، اضافه کرد: اسیدهای چرب اشباع موجود در روغن جامد ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان ها را بدنبال دارد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه این روغن ها در حال حاضر در کشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود کیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شده اند که مقدار اسیدهای چرب اشباع و ترانس کمتری نسبت به روغن جامد دارند، گفت: ولی باید توجه داشت که روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغن های گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آنها خطراتی مانند افزایش کلسترول بد خون LDL ، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتاً سکته قلبی را در پی دارند. به ویژه افرادی که دچار اختلالات چربی خون و کلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده نمایند.

عبداللهی اضافه کرد: توصیه می گردد برای پیشگیری از بیماری های قلبی، عروقی از روغن های مایع با منشاء گیاهی استفاده گردد. چربی های مایع، فرایند بروز آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق) را کند می نماید.

وی گفت: روغن نباتی مایع درصد بسیار کمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظه ای اسید های چرب غیر اشباع که برای حفظ سلامت قلب لازم است را دارند و مقدار اسید چرب ترانس آن کمتر از 2 درصد و در برخی از روغن های مایع تقریباً صفر است که زیرو ترانس نامیده می شوند.

منبع: مهر

پریها: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری

آریا بلاگ: آریا بلاگ، آخرین اخبار و رویدادهای ایران و جهان

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: persinablog.ir شناسه مطلب: 7625

به "خطر بروز سرطان با مصرف روغن های جامد و نیمه جامد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطر بروز سرطان با مصرف روغن های جامد و نیمه جامد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید